Helium mining in een notendop

Aug 17 , 2021

Aruna Prissilla

Helium mining in een notendop

Met Helium mining kun je de crypto coin Helium (HNT) verdienen door in hardware te investeren waarmee je dekking aanbiedt. Door de dekking aan te bieden en als host te fungeren ontvang je een beloning in de vorm van Helium coins. Dat is Helium mining in een notendop. Wat HNT precies is, hoe mining werkt en wat je ervoor nodig hebt ontdek je in dit artikel.

man kijkt naar telefoon

Wat is Helium?

Het Helium project is mede mogelijk door Internet of Things (IoT) verbonden apparaten, deze apparaten maken gebruik van het LoRaWAN netwerk. Het Helium netwerk is een gedecentraliseerd netwerk dat gebruik maakt van een blockchain. Het mainnet is gelanceerd in 2019. Dit zorgt voor een open source en IoT netwerk waarmee apparaten met elkaar worden verbonden zodat zij met elkaar kunnen communiceren.

Anders dan de meeste cryptovaluta is het voor iedereen mogelijk om Helium (HNT) te minen. Je hoeft hier geen enorme investering voor te doen en het is ook niet nodig om diepgaande technische kennis te hebben. Het is wel belangrijk dat je de coins op een veilige plek kunt bewaren. Lees snel verder om erachter te komen hoe je Helium coins kunt verdienen op een passieve manier en waar je de coins vervolgens kunt bewaren.

Wat is Helium mining?

Je weet nu dat Helium de wereld in is geslingerd met behulp van een gedecentraliseerd netwerk. Met behulp van een mining gateway kun je vervolgens meebouwen aan het openbare netwerk terwijl je automatisch Helium kunt minen. Zolang de gateway is verbonden met de blockchain kan elke gebruiker kilometers aan draadloze dekking leveren. Zo zorg je er dus niet alleen voor dat je automatisch Helium mined, maar je zorgt ook voor een hogere draadloze dekking in jouw woonplaats.

De dekking afkomstig van de mining gateway is bedoeld voor het uitvoeren van acties die weinig vermogen nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verzenden van informatie afkomstig van LoRaWAN sensoren. Je kunt jouw mining gateway dus zien als een router waar andere mensen tegen betaling gebruik van kunnen maken. Jij ontvangt Helium coins omdat je mensen toegang verleent tot het LongFi netwerk van Helium. In feite is mining dus het bevestigen en registreren van transacties op de blockchain. Hier is specifieke hardware en software voor nodig.

Hoeveel coins kan ik verdienen met Helium mining?

Om Helium coins te kunnen minen moet je hardware hebben zoals de Kerlink Helium Gateway. Nadat de gateway is geïnstalleerd moet de draadloze dekking worden gevalideerd. De validatie gebeurt via het Proof-Of-Cover systeem.

De Helium miner of Helium hotspot kun je snel en eenvoudig installeren door de gateway in het stopcontact te steken en deze te verbinden met internet. Dit kun je met een ethernet kabel doen of via een draadloze WiFi verbinding. Je kunt Helium minen door zelf data te versturen via het netwerk of door bij te dragen aan het versterken van de dekking met behulp van het Proof-Of-Cover systeem. Het is lastig om een inschatting te maken van hoeveel coins je per dag kunt minen omdat dit afhankelijk is van diverse factoren, waaronder de huidige dekking binnen jouw woonplaats.  

Hoe en waar bewaar je de Helium coins?

Als je de Helium miner aan de praat hebt gekregen en je de coins binnen ziet komen is het vervolgens belangrijk om de coins op een veilige plek te bewaren. Je kunt hiervoor een hardware wallet aanschaffen zoals een Ledger of je kiest voor een online platform waarop je een crypto wallet kunt aanmaken. Je verzendt de coins naar de wallet met behulp van een uniek adres in de vorm van een code.

Het grootste voordeel van een hardware wallet is dat je jouw coins kunt bewaren op een apparaat dat niet verbonden is met het internet. Hierdoor kun je jouw coins veilig uit het zicht van hackers bewaren. Als de wallet stuk gaat of wanneer je deze verliest dan kun je alsnog toegang krijgen tot jouw coins met behulp van Recovery Seed. De 24-word Recovery Seed bestaat uit 24 unieke woorden die je opschrijft tijdens de installatie van de hardware wallet. Bewaar de woorden goed en het liefst offline.

Het voordeel van een online crypto wallet is dat je snel en eenvoudig crypto coins kunt kopen en ruilen. Voor daytraders is een online wallet daarom interessanter. Het grootste nadeel van een online crypto wallet is dat de wallet via het platform waarop je deze aanmaakt, gehackt kan worden. Zo kunnen jouw crypto coins gestolen worden zonder dat je hier direct invloed op kunt uitoefenen. 

Wat kost een Helium miner?

 

Bij Heliumminers.nl kun je jouw Helium miner nu pre-orderen. De apparaten zijn verkrijgbaar vanaf een bedrag van €481,00. De Helium koers ligt momenteel op circa $20,-. Dit betekend dat je jouw investering met 22 coins weer hebt terugverdiend. Onze Helium miner bestaat uit een combinatie van de Helium Blockchain en de LoRaWAN software. Door onze hotspot te gebruiken kan iedereen  eenvoudig deelnemen aan de uitrol van Helium dekking. Je kunt via de miner ook gebruik maken van openbare LoRa gebaseerde IoT netwerken.  

Als jij van plan bent om een passief maandinkomen te genereren met een Helium miner, dan raden wij je aan om niet alleen de miner te bestellen. Om het bereik te vergroten adviseren wij om een externe omni-antenne bij te bestellen. Hierdoor krijg je extra bereik waardoor je sneller Helium coins kunt minen. Je kunt via Heliumminers.nl hotspots kopen die je in en rondom de woning kunt plaatsen.

grafiek crypto

Is het minen van Helium nog winstgevend?

Op 13 April 2020 had HNT een waarde van $0.45 en inmiddels is de waarde gestegen naar ruim $20,-. Dit komt omdat steeds meer mensen het gemak van Helium dekking ontdekken en investeren in hardware om de coin te kunnen minen. Desondanks is de crypto markt erg onvoorspelbaar en is het belangrijk om onderzoek te blijven doen naar de coin waarin je wilt investeren.

Tevens biedt Helium zelf GPS tags aan waarmee je gebruik kunt maken van het Helium netwerk. De GPS tag kun je vastmaken aan je sleutelbos. Mochten je sleutels vervolgens gestolen worden dan kun je met behulp van het Helium netwerk achterhalen waar de sleutels zijn.

Er zijn meer vergelijkbare producten op de markt te vinden, maar al deze producten maken gebruik van bluetooth of staan via een simkaart in verbinding met een grote provider. De Helium tag werkt op het netwerk dat mensen hebben gecreëerd door in een Helium miner te investeren. Hierdoor zitten er geen extra kosten verbonden aan het gebruik van de tag. De aankoop van dergelijke producten zorgt voor meer verkeer op het Helium netwerk wat wederom zorgt voor een hogere waarde van de Helium coin.

Samenvatting

Samengevat is Helium een cryptocoin die in 2019 met behulp van Internet of Things is ontstaan. Helium heeft een eigen blockchain en is open-source waardoor de software door iedereen gebruikt kan worden. Het uiteindelijke doel is om algemene netwerkdekking te creëeren om alle apparaten die zijn aangesloten op het Helium netwerk te voorzien van internet. Dit gebeurt middels hotspots zoals je deze kent van bijvoorbeeld KPN. Het grote verschil tussen Helium en KPN is decentralisatie. Op het Helium netwerk kan iedereen een Helium hotspot maken zonder te betalen voor een maandelijks abonnement. De enige investering zit in de hardware waarin software is opgenomen.

Wil jij beginnen met Helium minen? Bekijk nu onze miners en pre-order jouw Helium Miner vandaag.